September 2018 - Thema: de bibliotheek - Dat is een gek boek ... Het heet 'Oh nee, niet weer een boek'. En je kan er niet uit voorgelezen worden, want er staan geen plaatjes in of zinnen, zelfs geen woorden of ook maar een enkele letter! Alle bladzijdes zijn helemaal leeg. Waar zou het dan over gaan? En waar zou je dit boek kunnen vinden met het verhaal wat er in hoort te staan? Een paar kinderen hadden een briljant idee ... : in Bibliotheek 'Banne' natuurlijk! Nou, dan moeten we daar met de klas naar toe! (Lees en kijk verder)

Naar aanleiding van het bezoek aan de biblioteek in de Banne, draait alles in de kleutergroepen inmiddels om 'de bieb'. In de speelhoeken zijn bibliotheken opgebouwd, waar allerlei soorten boeken te verkrijgen zijn. Van griezelboeken tot sprookjesboeken. Bovendien leent dit thema zich perfect voor 'De Boekenkring, die we inmiddels in de onderbouw hebben geïntroduceerd; thuis een boek lezen met papa of mama en dan op school in de kring nabespreken: wie is het belangrijkst in het boek? Wie spelen er nog meer mee? Waar speelt het verhaal zich af? En loopt het verhaal goed af of slecht?

Zelfs in de bouwhoek zijn kinderen met het thema bezig. Van blokken worden hele bibliotheken en boekenkasten gebouwd. Passen de boeken eigenlijk wel op de boekenplanken? Dat moet natuurlijk worden uitgemeten. Vandaar, dat de kinderen inmiddels ook allemaal ontzettend hard bezig zijn met het maken van een eigen prentenboek, want een bibliotheek zonder boeken kan natuurlijk niet!   

   GR12 - Bibliotheek!  GR12 - Bibliotheek!   GR12 - Bibliotheek!  GR12 - Bibliotheek!