Stichting Wijsneus organiseert ook wijkclubs in de buurt van school. Het laaste blok start in de week van 14 mei 2018. Deelname aan een cursus van (maximaal) 9 lessen bedraagt €5- voor de hele (!) cursus en is met Stadspas gratis. Inschrijven voor dit blok kan online via www.sterrenmakers.nl tot maandag 9 april 2018. Hieronder vindt u alvast een korte omschrijving van de verschillende wijkclubs.

Groep 4-6
Wijkclub Natuurtalenten/Ecokids, woensdag van 14.30-16.00 uur. J.H. van Heekpad 5
Voor avontuurlijke kinderen die graag rondstruinen in de natuur. We gaan op zoek naar beestjes en planten in de omgeving, we maken een pijl en boog en schilderijtjes van wilde bloemen, koken soep en maken sla van planten in de buurt en nog veel meer! Zorg wel dat je kleren en schoenen aan hebt die vies mogen worden. Geef je dan op voor deze wijkclub! 
Groep 5, 7
Tekenclub, maandag van 15.30-17.00 uur. Gele Pomp, Nieuwe Leeuwarderweg 16
Speciaal voor de echte Picasso's een workshop tekentechnieken. We gaan oefenen met verschillende tekentechnieken zoals, aquarel, abstract en figuratief. We werken met potlood, stiften en kwasten. In 10 lessen maken we een echte expositie van allerlei werkjes. Geef je snel op!
Groep 5, 7
Timmerclub, donderdag van 15.30-17.00 uur. Gele Pomp, Nieuwe Leeuwarderweg 16
Hou je van timmeren of zou je dat beter willen leren? Dan sla je bij de Timmerclub de spijker op de kop! In de werkplaats ga je aan de slag met o.a. planken, stiften, schroefmachines, verfrollers en maak je de mooiste spullen voor in je kamer of in de tuin. Geef je snel op! Waar: de 
Groep 5-8
Wijkclub Het Kookparadijs, maandag van 15.30-17.00 uur. Piramideschool
Ben je 9 jaar of ouder? Wil je anders en gezond leren koken? Wil je weten waar voedsel vandaan komt? Wil je weten wat een gezonde leefstijl is? Kom dan naar Het Kookparadijs in de Piramideschool.
Groep 6, 7
Wijkclub NRDtv, vrijdag van 15.30-17.00 uur. Gele Pomp, Nieuwe Leeuwarderweg 16
Heb je altijd al zelf televisie willen maken? Dit is je kans! Leer in een reeks workshops hoe je een televisieprogramma maakt. Bouw mee aan de studio, leer filmen of wordt presentator van de show. Meld je nu aan! (Foto en filmtoestemming verplicht)
Groep 6-8
Wijkclub Creatief met Stof, donderdag om 15.30 – 17.00 uur. Buurtcentrum Het Breedhuis, Het Breed 16
Vind je het leuk om te knutselen met stof en wil je graag dingen zelf leren maken? Dan ben je hier op de juiste plek. Je leert verschillende technieken zoals breien, haken en naaien met naald en draad. Je kunt zelf kiezen wat je wilt: bv. een petje of tas versieren, een sleutelhanger of boekenlegger maken, een hoesje voor je telefoon. Misschien ga je wel iets maken op de naaimachine. Kom je gezellig meedoen?