Abbs Elzenhagen - Amsterdam, september 2020 - De gemeente Amsterdam en het Stadsdeel Noord doen er alles aan om het voor alle kinderen mogelijk te maken mee te doen aan sport en cultuur activiteiten, zowel op school als na schooltijd in de eigen wijk door financiële ondersteuning te bieden. Niet alleen voor ouders en verzorgers, die in het bezit zijn van een stadspas, maar ook voor ouders en verzorgers, die door bijvoorbeeld de Corona-crisis in financieel zwaar weer terecht zijn gekomen door een inkomensdaling. (Denk aan ZZP'ers, oproepkrachten, mensen, die net in hun proeftijd zaten en geen contract hebben gekregen, ontslagen zijn, vanwege een eigen woning geen recht hebben op een uitkeren, etc.). Hieronder vindt u een rijtje met diverse mogelijkheden om deze ondersteuning aan te vragen.

Voor meer informatie of hulp bij het aanvragen, kunt u op Elzenhagen altijd terecht bij Anno Pander (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Voor het betalen van de vrijwillige ouderbijdrage via de Stadspas regeling kunt u een afspraak maken met Saadia el Assali (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

STADSPASREGELING VRIJWILLIGE OUDERBIJDRAGE - Ouders en verzorgers, die in het bezit zijn van een stadspas kunnen ook dit schooljaar de Vrijwillige Ouderbijdrage voldoen met de (nieuwe) Stadspas. Hiervoor maakt u een afspraak met Saadia el Assali (administratie). Vergeet niet de nieuwe stadspas van uw kind(eren) met groene stip mee te nemen!

JONGERENCULTUURFONDS A'DAM - Voor alle activiteiten op het gebied van muziek(les), dans(les), theater(les) en beeldende vorming. Het fonds heeft verschillende mogelijkheden om een bijdrage aan te vragen:

- Rechtstreeks via de organisatie zelf, zoals bijvoorbeeld de Muziekschool Amsterdam Noord. U neemt hiervoor contact op met de instelling zelf.

- Door zelf aan te vragen bij het Jongerencultuurfonds A'dam zelf - Heeft u een stadspas? Klik hier! Heeft u geen stadspas? Klik dan hier!

- Door even contact op te nemen met Anno Pander Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 020 6373848)

JEUGDFONDS SPORT - Voor alle activiteiten op het gebied van sport. Welke sport dan ook! Goed om te weten; voor diplomazwemles t/m C kan een extra  bijdrage worden aangevraagd.

- Rechtstreeks via de organisatie zelf, zoals bijvoorbeeld voetbalvereniging 'De Volewijckers'. U neemt hiervoor contact op met de vereniging zelf.

- Door zelf aan te vragen bij het Jeugdfonds zelf. Hiervoor klikt u hier!

- Door even contact op te nemen met Anno Pander (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 020 6373848)

GEMEENTE AMSTERDAM - Voor sport- en spelactiviteiten (en scholierenvergoeding) kunt u ook een kijkje nemen op de website van de gemeente zelf.

Financiële ondersteuning