Groepen 1/2 op bezoek in BovenIJ Ziekenhuis
Afgelopen week zijn alle groepen 1-2 op bezoek geweest naar het BovenIJ Ziekenhuis. 
In het kader van het thema 'het ziekenhuis', was het extra interessant om met de klas nu eens naar een echt ziekenhuis te gaan. En dat zo dicht bij school!
 
We werden met open armen ontvangen: er was een speciale speelruimte ingericht, waar de kleuters zich mochten verkleden als dokter, compleet met schort, muts en mondkapje. Pop Harry kon worden onderzocht of weer beter gemaakt worden met de spullen uit de dokterskoffer. De babypop kreeg een schone luier, de fles en natuurlijk een pleister. Het poppenhuis was even een echt ziekenhuis met ambulance. Vol overgave gingen de kinderen aan de slag.
Er waren ook twee pedagogische medewerkers aanwezig die de kinderen, met behulp van een giraffe, vertelden hoe de voorbereiding op een operatie in zijn werk gaat.
 
Het bezoek aan het BovenIJ ziekenhuis past goed in alle activiteiten die we organiseren rondom het thema. In het ziekenhuis konden ze kennis maken met de onderwerpen die we de afgelopen periode geleerd en gezien hebben. Natuurlijk praten we ook na over het bezoek en gaan we in de klas aan de slag met de verhalen van de kinderen. Het was een leuke ervaring en de kinderen waren behoorlijk onder de indruk. De medewerkers van het ziekenhuis waren onder de indruk van hoeveel informatie de kinderen al hadden opgepikt rondom dit thema. Zelfs moeilijke woorden als stethoscoop, röntgenfoto's en narcose, werden door de kinderen benoemd.
 
Zowel door de kinderen als door de werknemers is het bezoek als erg positief ervaren. Wellicht mogen we in de toekomst nog eens terug komen! Voor meer foto's zie het fotoalbum