Op donderdag 14 en woensdag 15 hebben de groepen 5 en 6 hun geschiedenis-thema afgesloten met een uitje: samen in de trein over de eerste spoorlijn naar station Haarlem! Het NS-team van station Haarlem had speciaal voor onze kinderen een hele rondleiding en een quiz voor op school voorbereid. We willen hen dan ook bij deze hartelijk bedanken en mevrouw Adrie in het bijzonder, die 6 keer kinderen in groepjes het prachtige station heeft laten zien! Hieronder leest u het verslag van Rik uit groep 5A en Imre uit groep 5B. 

Station Haarlem - geschreven door Rik

We hadden woensdag 15 oktober 2015 een klassenuitje naar Haarlem. Ik zt in het groepje van Luca, Willem, Tiuri, Madelief, Isis, Alex, Lisa, Nouwara en mijzelf. We gingen naar perrron 2A (Amsterdam CS). Ik zat boven in de trein, maar we gingen ook eerst in de bus, maar de trein reed wel 120 km. per uur. Vroeger reden de treinen maar 30 of 40 km. per uur. Wel een verschil van 40 naar 120 km. per uur. We kregen de rondleiding van Adrie op het station en daarna gingen we in het park eten en voetballen in het park en toen gingen we naar huis. Einde

           

Station Haarlem - geschreven door Imre

Vandaag moesten we om 8:10 al op school zijn. En toen we op school waren liepen we naar de bus. Maar in de eerste bus pasten we niet allemaal. Dus gingen we met de volgende bus. En toen kwamen we aan bij station Amsterdam. En vanaf daar me de trein naar staton Haarlem. En daar gingen we naar het park. In het park gingen we eten en daar werden in 2 groepen verdeeld en daarna kregen we 'omstebeurt' een rondleiding en toen naar huis.