Afgelopen dinsdag was het een drukte van belang bij het theater van 'Dansmakers' op het gedempte Hamerkanaal. 's Morgens om 09.00 uur waren de kinderen van de groepen 5 en 6 al present en rond 10.30  uur stond de foyer vol met ouders, verzorgers en overige belangstellenden, die kwamen kijken naar het theaterstuk, waarmee het thema presentatie 'Rusland' werd afgesloten. De kinderen hadden samen met juf Lot van de DAT! School en de meesters en juffen een echte 'speeddate' voorbereid om al hun opgedane kennis over dit enorme grote land met iedereen te delen.

Na een vliegensvlugge vliegtuigvlucht, landden we in Moskou, waar we konden genieten van 'Het Zwanenmeer' en kennis mochten maken met Peter en zijn opa, die waren ontsnapt aan de welbekende wolf. We bezochten een school in Rusland en merkten meteen, dat het er daar heel anders toegaat dan op een Nederlandse school. UIteraard mocht een bezoek aan de 'echte' Hermitage niet ontbreken om vandaar een grote trektocht te maken door de bossen en de toendra in het Noorden naar het Olympische Sotchi, waar we lekker op het strand even bij konden komen van alle avonturen. 

Tot slot werd het publiek met 8 vragen getest op hun kennis van Rusland. Nou, dat viel nog niet mee, want na vraag 6 waren er nog maar een stuk of wat ouders over en na 8 vragen nog 3. De verwarring over de kleuren van de Russische vlag, die ontstond bij het stellen van de bonusvraag, leverde geen winnaar op, maar zorgde er wel voor, dat iedereen met een grote lach het theater verliet! Complimenten en een groot applaus voor de kinderen van groep 5 en 6!