Week 6, 2019 - Ondertussen in de groepen 5 en 6 - Storm en regen, zieke leerkrachten en andere wederwaardigheden kunnen de kinderen niet deren. Zij zijn druk bezig met het thema Italië en daar is het lekker warm. Hierbij een paar korte updates van waar zij zich zoal mee bezighouden.

GR5B - Bram van Zoelen - Thema Italië - Ons thema is Italië. We hebben geleerd wat ze eten in Italië zoals pizza en pasta. We hebben ook geleerd wat het klimaat is in Italië. In de zomer is het daar lekker warm. Ook hebben we nog geleerd over de vulkanen in Italië zoals de Vesuvius en de Etna. We weten nu wat lava en magma is. We hebben het ook over Leonardo Da Vinci gehad. Zijn bekendste schilderij heet de Mona Lisa. Oh ja, en de Romeinen hebben veel steden geplunderd. Ze hadden ook heel veel geld. Dat hebben we ook geleerd!

GR5B - Mayte Mena Landshut - Toneelspelen - Wij zijn een toneelstuk aan het maken. Het gaat over Etna, haar broers, zussen, vader en moeder. In een scène wordt Etna vooral heel boos. En we hebben ook vertellers, die worden gespeeld door: Mayte, Bram, Munya en Jupiter. Er zijn ook maffialeden. Die worden gespeeld door: Julie, Liam, Ilias, Annina en Jason. En we worden geholpen door juf Lot. En het was heeeeeel leuk! (Het toneelstuk wordt maandag, 11 februari opgevoerd voor de ouders in het theater van de Dansmakers - Red.)

GR5B - Munya Daimoune - Leonardo Da Vinci - Wat heeft Leonardo Da Vinci gemaakt? Wie is Leonardo Da Vinci eigenlijk? Leonardo Da Vinci is een hele beroemde schilder uit Italië. Het leukste aan Leonardo Da Vinci is dat hij al schilder wilde worden toen hij nog heel klein was. Wat ook leuk was aan Leonardo Da Vinci is dat al zijn schilderijen nog steeds heel bekend zijn over de hele wereld en natuurlijk het meest in Italië, want hij is geboren in Italië. Maar wat heeft hij gemaakt ??? De Mona Lisa. En we hebben ook al een les over de Mona Lisa gehad en bijna de hele klas 5B vond het natuurlijk leuk, omdat we eigenlijk bij elke les over het thema wel gaan tekenen of verven of krijten en dat is natuurlijk altijd leuk. En natuurlijk is de Mona Lisa het bekendste schilderij van Leonardo Da Vinci.

 

GR56 - Ondertussen in Italië

 

En dit is natuurlijk Mona Lisa !!!