Donderdagochtend, 30 november 2017, 09.45 uur. De jaarlijkse schoolwedstrijd als onderdeel van de Nationale Voorleeswedstrijd gaat van start. Het meester Wim-plein is voor de gelegenheid omgebouwd in een klein auditorium voor alle leerlingen van de groepen 7 en 8. Vooraan, naast het podium zitten de 4 lichtelijk nerveuze kandidaten, die eerder de voorronde in de eigen groep hebben gewonnen en nu strijden om de titel Schoolkampioen 2017. De regels en de taak van het publiek worden nogmaals uitgelegd. Wanneer ook de juryleden (mijnheer meester Patrick en mevrouw juf Jolande onder voorzitterschap van mevrouw de directeur Trix Derriks) zijn voorgesteld, neemt de eerste leerling plaats in de voorleesstoel op het podium. Het wordt stil in de zaal ...

Vier korte verhalen verder scandeert het publiek de naam van zijn of haar favoriet en verlaat de jury de zaal voor het overleg. Het overleg duurt lang. Langer dan normaal. De punten worden vergeleken. Verschillende kwaliteiten worden vergeleken. Een stevige discussie vindt plaats. Het ongeduldige publiek begint opnieuw te scanderen. Dan keert de jury eindelijk terug achter haar tafel en krijgt meester Victor de uitslag aangereikt. Hij kijkt op van het papier, kijkt rond en verbaast zich over hoe klein de verschillen uiteindelijk zijn. Vraagt het publiek terecht en trots om applaus voor alle 4 de kandidaten en maakt dan de winnaar bekend:

Schoolkampioen Elzenhagen 2017 is geworden Ted Kuiper! Wij wensen hem heel veel succes bij de volgende ronde: regio Amsterdam Noord!

Voorleeswedstrijd 2017 Voorleeswedstrijd 2017

Voorleeswedstrijd 2017 Voorleeswedstrijd 2017