Vaste prik op iedere eerste woensdag na een schoolvakantie: de luizencontrole! Morgen is het weer zover. Hoofd-luizenouder Charlotte heeft nu voor iedere groep een heuse luizen-toolkit gemaakt, zodat luizenouders meteen in de eigen klas aan de slag kunnen! Met zulke vrolijke doosjes (zie foto) wordt de controle op die vervelende kriebelbeestjes straks nog eens een feestje :-) Als reminder hieronder nog even de afspraken, zoals we deze op Elzenhagen hebben gemaakt: 

  1. Op de dag van de luizencontrole graag geen haargel en dergelijke gebruiken
  2. Lange haren graag zonder vlecht, vlechten of vlechtjes
  3. In geval uw kind neten in de haren blijkt te hebben, wordt dit u door de leerkracht medegedeeld, zodat u meteen in actie kan komen en de behandeling kan starten.
  4. In geval uw kind luizen blijkt te hebben, wordt u gebeld met het verzoek uw kind op te halen, zodat verspreiding wordt voorkomen en u meteen met de behandeling kan beginnen.
In verband met dit laatste: de luizencontrole is eigenlijk bedoeld als een nacontrole. Indien mogelijk graag vanavond zelf alvast even controleren om de kans te verkleinen, dat u morgen voor een verrassing komt te staan.