Donderdag, 21 maart 2019 - Meester Wim-plein, RT lokaal, lokaal groep 4, 5 en 8 -  Op de eerste dag van de lente deden er dit jaar maar liefst bijna 140 leerlingen van Elzenhagen mee aan de 'WereldWijde Wiskunde Wedstrijd'. Een internationale rekenwedstrijd, waarin kinderen zich over de hele wereld buigen over leuke, maar ingewikkelde sommen, waar zelfs meesters en juffen niet altijd meteen het antwoord op weten! Van groep 3 tot en met groep 8 zaten de kinderen vanaf 08.45 uur in de startblokken om de 24 sommen op te lossen. Vanaf toen kon je de hersens horen kraken! (Klik hier voor een foto-impressie)

Twee voorbeelden:

In de tuin van een heks lopen honden, katten en muizen. In totaal zijn er 30 dieren. De heks verandert 6 honden in katten. Daarna verandert ze 5 katten in muizen. Nu zijjn er in haar tuin evenveel honden als katten als muizen. Hoeveel katten waren er in het begin? 4, 5, 9, 10 of 11?

Linas maakt van 32 witte en 32 zwarte kubusjes van 1 bijj 1 bijj 1 een grote kusbus van 4 bij 4 bij 4. Hij maakt deze grote kubus zo, dat een zo groot mogelijk gedeelte van de buitenkant wit is. Welk  deel van de buitenkant van de grote kubus is nu wit? 1/4, 3/8, 1/2, 2/3 of 3/4?

De meeste kinderen deden mee als duo, maar een kleine 30 kinderen durfden het aan om individueel mee te doen en zo mee te dingen naar de titel wereldkampioen Kangoeroe 2019. De uitslag wordt in april verrwacht, maar linksom of rechtsom, met dank aan alle hulpouders is en blijft het één van de leukste rekenlessen van het jaar!

  W4 Kangoeroe rekenwedstrijd  W4 Kangoeroe rekenwedstrijd