Zondagmiddag, 17 maart 2019 - Sporthal IJburg - Voor de eerste keer nam een schaakteam van Elzenhagen deel aan het 'Schaaktoernooi voor Amsterdamse basisscholen en omstreken'. Een aantal jongens uit groep 7B durfde het aan om een team te formeren en aan deze officiële wedstrijd mee te doen. Hun lef werd beloond, want op deze lange zondagmiddag ontdekten ze, dat ze nog helemaal zo slecht niet waren! Een kort verslag van de moeder van Pepijn, één van de deelnemers:

'Zoals je op de foto's kunt zien was het een leuke, sportieve middag. Pepijn, Guus, Tobias en invaller Lee speelden 6 rondes, waarvan ze 3 keer wonnen, 2 keer verloren en 1 keer gelijk speelden. En dat met niet de minste tegenstanders!  Pepijn kwam bijvoorbeeld tegenover de nummer 5 van Nederland in zijn leeftijdscategorie te zitten. Guus had nog maar kort voor de wedstrijd schaken geleerd en wist met zijn geheime wapen 'de rochade' toch 3 van zijn 6 partijen te winnen.'

Op dit moment zijn we aan het bekijken of we zoals een aantal jaren geleden opnieuw schaakles op school voor verschillende leeftijden kunnen organiseren. Wie weet zijn er dan volgend jaar meerdere teams, die mee willen doen!

Team Elzenhagen schaakt mee! Team Elzenhagen schaakt mee!

Team Elzenhagen schaakt mee! Team Elzenhagen schaakt mee!