Elzenhagen, Amsterdam Noord, 10 december 2020 - 

Beste ouders en verzorgers,

Nu de corona maatregelen na de persconferentie van afgelopen dinsdag in principe gelijk blijven, wordt het de hoogste tijd om jullie (officieel) te informeren over wat er volgende week op het programma staat voor zover het de kerstviering betreft.

Achter de schermen zijn in de afgelopen weken diverse plannen de revue gepasseerd voor het geval dat. Zo hebben we bijvoorbeeld een plan ingediend bij de gemeente om geheel corona-proof een optocht door de buurt te organiseren in de sfeer van de kerstmusical om als school samen met kinderen, ouders, verzorgers en team toch het kerstgevoel live met elkaar te kunnen delen. Overigens kregen we hier om begrijpelijke redenen geen toestemming voor ook al kregen we een complimentje van de gemeente voor het ‘creatieve en goed doordachte plan’ … :-)

Wat gaat er dan wel gebeuren?
Misschien hebben sommige van jullie de kinderen thuis al ‘hun’ liedje voor de kerstmusical horen oefenen, want deze gaat - anders dan andere jaren - wel door. Geen voorstellingen in de gymzaal maar opgenomen op video, zodat iedereen deze thuis kan bekijken.

I KERSTMUSICAL

 • Maandag, 14 december
  Tijdens de schooldag Filmopname kerstmusical op school in de afgesproken kleding. Op school zijn of worden hier afspraken over gemaakt en ook klassenouders zijn op de hoogte van wat de bedoeling is.

 • Donderdag, 17 december
  In plaats van het jaarlijkse kerstdiner worden de kinderen dit jaar ‘s middags van 17.00 uur tot 18.00 uur op school verwacht voor de ‘premìere’ van de kerstmusical in de eigen klas. Uiteraard mag dat in feestelijke kledij. ?
  Het brengen en halen verloopt op dezelfde manier als gewoonlijk, alsof het een gewone schooldag betreft.
  De Oudervereniging zorgt voor een gezellige (voorverpakte) traktatie voor alle kinderen.
  De link naar de video wordt via Social Schools verstuurd, zodat iedereen deze later thuis nog een keer samen met de kinderen kan bekijken.

 • Vrijdag, 18 december
  Opruimen en speelgoedochtend. De kinderen zijn ‘s middags vanaf 12.00 uur vrij.

II ACTIE VOEDSELBANK

Nog meer dan andere jaren zijn een groot aantal inwoners van Amsterdam afhankelijk geworden van de voedselbank. We doen daarom dus ook dit jaar weer mee met de speciale kerstactie van de Voedselbank om deze gezinnen een enigszins feestelijk kerst te kunnen bezorgen.

 • Morgen, vrijdag 11 december
  Alle kinderen krijgen een doosje ‘Vul mij’ mee van de voedselbank. Mocht u mee willen doen met deze actie kan deze thuis gevuld worden met houdbare boodschappen. (Zie lijstje onder.) Uiteraard mag het doosje door de kinderen worden versierd.

 • Dinsdag 15, woensdag 16 en donderdag 17 december
  Gevulde doosje kunnen ‘s morgens van 08.15 uur tot 08.30 uur op school worden afgegeven aan de collega’s, die op het schoolplein de kinderen ontvangen. Zij zullen deze verzamelen in de hal van school.

Mogelijke boodschappen voor in doosjes voedselbank

 • pasta, rijst, couscous en aardappelpuree
 • pastasauzen en soep
 • groenten en fruit in blik
 • koffie en thee
 • ontbijtgranen en beleg (jam, pindakaas)
 • vlees en vis in blik
 • zonnebloemolie en noten

III TOT SLOT

Ook al wordt het kerstfeest anders dan andere jaren, we zijn blij, dat we naast een paar gezellige activiteiten in de klas volgende week, op deze manier toch nog samen met de kinderen kerst kunnen vieren.

Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen of opmerkingen hebben, dan horen wij dat natuurlijk graag (Anno Pander Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., leerkrachten en/of klassenouders).

Namens team Elzenhagen, Oudervereniging en kerstcommissie,

Met vriendelijke groet,

Anno Pander (cultuur coördinator)
Team basisschool Elzenhagen.